02 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ



Γνωστοποιείται στους συναδέλφους και στα μέλη των οικογενειών των εκλιπόντων συναδέλφων, ότι την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 με πρωτοβουλία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΥ & ΠΟΑΞΙΑ), θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στην πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, την 18.00 ώρα.

Με ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΣ, Υπτγος εα κ. Ευάγγελος Δανιάς καλεί όλα τα μέλη της ΕΑΑΣ να συμμετάσχουμε σε συνεργασία με τις αντίστοιχες οργανώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας στην παραπάνω διαμαρτυρία.

Θα διαμαρτυρηθούμε για την παράνομη και αντισυνταγματική αποφυγή εφαρμογής από διαδοχικούς κυβερνώντες, των τελεσίδικών δικαστικών αποφάσεων, κυρίως του ΣτΕ, θα απαιτήσουμε την άρση των άδικων και αβάστακτων πλέον νόμων όπως το Φοροαπασφαλιστικό «Νόμο Κατρούγκαλου», με βάση τον οποίο υπαγόμεθα ασφαλιστικά στον ΕΦΚΑ, παρά τις συνήθως επί 40ετία εισφορές μας, πετσοκόβονται αλόγιστα οι συντάξεις χηρείας χωρίς καμμία πρόβλεψη για τις οικογένειες των φονευμένων συναδέλφων και επιβάλλονται αυθαιρεσίες ων ουκ έστι αριθμός. Ταυτόχρονα μαγειρεύουν (ακούραστα - όλως περιέργως) την αποσύνδεση των συντάξεων των αποστράτων από το μισθολόγιο των Στρατιωτικών, εις βάρος κάθε λογικής. Ένα μόνο σκοπό έχουν. Να δυστυχήσουμε, να σκύψουμε το κεφάλι, να ζητιανέψουμε, να ζήσουμε με ψίχουλα. Δεν θα τους περάσει. Θα τους πολεμήσουμε με νύχια και δόντια. Εμείς είμαστε η αέναη δύναμη των Ελλήνων πολιτών. Εμείς, ψηφίζοντας, ανεβάζουμε και κατεβάζουμε τις κυβερνήσεις. Οι κυβερνώντες είναι περαστικοί, είναι επί συμβάσει υπάλληλοί μας που όμως αυθαιρετούν εις βάρος μας. Βλάπτουν και φεύγουν… συνέχεια.

ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ – ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ανακολουθία λόγων και έργων της Κυβέρνησης, μας οδηγεί όλους στην κοινή συστράτευση για την ανατροπή των πιο αντιλαϊκών μέτρων που επεβλήθησαν στην Κοινωνία.

Με τη δυναμική μας παρουσία στην πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 Σεπτέμβρη 2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 στο άγαλμα του ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στη Θεσσαλονίκη, θα στείλουμε το μήνυμά μας από όλη την Ελλάδα στον Πρωθυπουργό, ενόψει και των εξαγγελιών του στην 81η Διεθνή Έκθεση.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και πάλι, ενάντια στην εξαθλίωση, την καταστροφή, την υποβάθμιση και την εξαχρείωση του κοινωνικού ιστού του Κράτους, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους πολίτες και το χειρότερο όλων την αβεβαιότητα του Έθνους.

Εμείς που υπηρετούμε και υπηρετήσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω υποβάθμιση της υπηρεσιακής μας προσφοράς, της κοινωνικής μας καταξίωσης και του βιοτικού μας επιπέδου.

Διεκδικούμε και Απαιτούμε,

- Άρση των μισθολογικών μας περικοπών και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
- Διασφάλιση των ασφαλιστικών μας ταμείων και διατήρηση της αυτοτέλειας αυτών.
- Ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και του φρονήματος αυτών, με την καθολική και έμπρακτη αναγνώριση του έργου τους από τους Κυβερνώντες.
- Διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και όχι φιλοδωρήματος.


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος παρά μόνο αυτός που δεν δόθηκε ποτέ.
Έλα να δώσουμε ένα τέλος στις ψηφισμένες από το 2012 μισθολογικές περικοπές.
Έλα να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την ανυποληψία των πολιτικών αποφάσεων.
Έλα να κερδίσουμε ξανά την ζωή μας και τα ιδανικά μας.
Έλα να ανατρέψουμε τα μνημόνια της οργής και του ολέθρου όπως καταφέραμε άλλωστε με τις δικαστικές αποφάσεις.
Εσύ και μόνο Εσύ μπορείς να καθορίσεις το μέλλον σου και όλοι μαζί από κοινού.

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ -- ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ

Για συμμετοχές, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Παραρτήματός μας, μέχρι την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016.

Για το Τοπικό Συμβούλιο:
Αντγος εα Κων. Κωνσταντάρας, Πρόεδρος
Ανχης εα Ιωάν. Πανταζής, Γραμματέας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.